Höststämma med KR med beslut om namnjustering

Dagens förbundsstämma började med en andakt där vi alla hjälptes åt att tända ljus som tillsammans bildade ett hjärta. Göran Sagen talade sedan om hjärtats betydelse och att det är en viktig symbol för livet.

 

Därefter berättade Stanley Ekelund, som är ny kampanjledare om de tankar han har kring valet och gick igenom inriktningsprogrammet och valplanen. Det var en bra dialog gällande inriktningsprogrammet. Det blev ett konstruktivt samtal med stort engagemang och många bra åsikter. Stanley uttryckte glädje över att arbeta tillsammans med hela nomineringsgruppen inför det stundande valet.

 

Den officiella delen av stämman öppnades av förbundets ordförande Theresé Engdahl. Den första frågan på stämman var att besluta om en stadgerevision. Det första beslutet togs på förra stämman och det behövs två beslut för att genomföra en förändring. Det innebär att i fortsättningen räcker det med ett beslut för att i framtiden kunna ändra i stadgarna, i stället för att det behövdes två stämmobeslut. Det togs ett enhälligt beslut i frågan.

 

Därefter presenterande Theresé förslaget på en namnjustering av nomineringsgruppens namn, med en förklaring varför vi föreslår en justering av namnet. På stämman i april fanns det några olika förslag på namn. Styrelsen har bearbetat namnförslagen under våren och sommaren och enats om att det namn som bäst anger förbundets inriktning och mål är "Kristdemokrater för En levande kyrka". Efter en givande dialog så beslutade stämman att ställa sig bakom förslaget att justera namnet till Kristdemokrater för En levande kyrka.

 

Valplanen fastställdes så som den tidigare under dagen presenterats av Stanley, med tillägget att styrelsen ansvarar att kontinuerligt uppdatera valplanens bilagor. Inriktningsprogrammet fastställdes att gälla med några justeringar om vikten att bistå kristna som förfölj för sin tro och några andra punkter som framkommit under förmiddagens samtal.

 

Förbundets ordförande framförde ett stort tack till Iris Denstedt Stigzelius och Ingela Eriksson. Tillsammans med Uppsala stiftkrets hade de gjort ett fantastiskt jobb med det praktiska kring denna stämma. Bo Herou som varit dagens ordförande avslutade förhandlingarna och därefter visades den nya logotypen upp med ett stort gillande från deltagarna.

Stanley Ekelund


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0