Kristdemokrater för levande församlingar

Vid förra årets förbundsstämma väcktes frågan om ett tillägg till vårt namn som angav vad vi vill med vår nomineringsgrupp. För levande församlingar nämndes då som ett alternativ. Under året har förbundsstyrelsen diskuterat frågan. I enighet har vi kommit fram till att ”i Svenska kyrkan” inte längre fyller någon funktion.  Tillägget var nödvändigt när vi markerade vårt oberoende av vårt moderparti. Nu är det viktigare att markera vad vi vill med Svenska kyrkan. Under diskussionerna har ett alternativ varit att byta ut hela namnet. Det förslag som då har varit aktuellt är ”Allians för levande församlingar” med förkortningen ”aLF”. En beteckning som förekom på många håll i kyrkovalen innan direktvalen infördes till stift och kyrkomöte. Förkortningen uttyddes då: ”arbetsgruppen för Levande Församlingar”.

Vi fastnade dock för att det kunde vara svårt för väljarna att identifiera oss om vi byter hela namnet. Men vår betoning kommer i framtiden mer och mer att ligga på ”Levande Församlingar”

Förbundsstyrelsen har beslutat att föreslå förbundsstämman att ändra förbundets namn till ”Kristdemokrater för levande församlingar”. Utan att det finns något beslut om utformningen av vår nya logotyp så kommer den att få en utformning där ”kristdemokrater för” träder i bakgrunden och ”LEVANDE FÖRSAMLINGAR” framhävs. Stämman kommer också att få ta ställning till en revision av våra stadgar, som antogs när förbundet bildades 2004 och där det hittills bara gjorts smärre justeringar. Årets förbundsstämma blir också upptakten till nästa års val.

Har du synpunkter på namnfrågan hör gärna av dig till: [email protected]

  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0